Jezdil jsem do Jih2000, potom do Boskovic Auteco BS. Jih2000 pro mě byla taková standardka co neurazí/nenadchne. Auto jsem nechal hned ráno a hotové bylo vždy skoro k zavíračce (a to jen výměna filtrů, oleje). U AutoPokorný jsem se zastavil jen jednou a po rozmluvě s frajírkem co tam obsluhoval jsem si servis rozmyslel již při debatě nad volným termínem. V Boskovicích u AutecoBS jsem se mohl připojit na wifinu a ty 1,5h jsem mohl řešit maily a tak neztratit čas. Servisáci vždy naprosto v pohodě, kafe/vodu nabídli. Cenově všechny servisy však na to, že jsem si pořídil "trabanta" se mi zdáli poněkud vyšponované (Boskovice levnější). Především jejich oleje/filtry

, práci bych pochopil.
A tak jak se blížilo 100 000km na mém stroji, tak jsem začal hledat. Na Dacia fórech, ale i na Renault fóru a našel jsem tento odkaz:
http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=5&t=23461 Vlastní zkušenost:
- pan Diviš má dobré ceny a dělá hodně Renaulty/Dacie /nejen/
a) rozvody za méně než půlku oproti autorizáku jsem si nechal udělat pro jistotu ve 120 000km
b) brzdy OK
c) čepy ve 130 000km díky našim tankodromům holt potřebovali vyměnit /po opravě zase auto jako nové/
Kdybych jezdil ročne 10 000km, tak to neřeším a možná ten autorizák navštěvuji, ale protože udělám 10 000km za 2 měsíce, tak holt jasné řešení.
- objednání u pana Diviše na normální údržbu /výměna oleje, čepy, rozvody/ byla vždy do max. 2 dnů (vždy měl rozdělaná auta které to asi "bolelo víc" a na nich vyšiívali, ale tyto "rychlovky" neposunoval až bude volný
A abych jen nechválil, tak velkou nevýhodou je, že v lokalitě člověk na výměnu jen tak nepočká (u p. Diviše není kde - je to jen servis s pidikanclíkem a v okolí je to poněkud Bronx). Zaparkovat auto u servisu se mi vždy podařilo, ale moje žena by tam dokázala zrušit tak 8 aut než by parknula.
Při prvním setkání překvapí, že nedostanete od káry žádný papír od převzetí, ale při druhém setkání se servisem už to berete jako samozřejmost /šetříme lesy/. Aktuálně se tam v celé silnici kopou sítě a taky staví nový bytový dům a tak otestujete i terénní schopnosti vašich strojů.