AUTOMOTOLAND Hlučín je jednoznačně nejlepší servis s jakým jsem se po dobu 29 roků co nějaký auťák vlastním setkal.
Hlučín není žádné velkoměsto a snad proto tam mají lidé k sobě nejen vřelejší vztahy, ale hlavně si nemůžou dovolit žádné lumpárny, hned by se to mezi motoristy rozneslo. S tímto servisem mám už dvouletou zkušenost a maximální spokojonest nejen s prací, ale taky se službou, kterou nabízí.
-- čtv říj 10, 2013 8:47 pm --
Čas pádí a zkušenost s tímto servisem je už tříletá a stále maximální spokojenost. A co víc, tak jsem se dozvěděl proč tento servis nad ostatními svými kvalitami tak vyniká. Jak jsem psal jinde, tak mě po předání vozu na garanční prohlídku vezl domů pro vytíženost ostatních zaměstnanců sám majitel Automotolandu. Už tenhle poznatek dokazuje, že není pouze velkým šéfem, ale chlapem, že se nebojí udělat práci, kterou zcela běžně dělají pouze jeho zaměstnanci. Podotýkám, že jsme se do dnešního dne znali pouze jako klient jeho servisu a člověk, který po něm stále někde pobíhá a řeší si své pracovní záležitosti.
Při cestě domů jsme samozřejmě hodili kus řeči a se dozvěděl nejen nějaké zajímavosti o automobilce Dacia, ale taky proč tenhle servis nad ostatními tak vyniká. Sám dnešní majitel se před časem živil vlastními rukama v tomto oboru a ví kde jsou nejen provize této práce, ale i její slabiny. Proto šel cestou, že sám vychová své lidi a vybere si pouze ty nejlepší. Prý jen autolakýrník nepochází z jeho učňovské líhně, ale určitě si dobře vybíral a nehledal ho na pracáku.
Taky jsem se dozvěděl kuriozitku se vzniku automobilky Dacia. Jako jeden z mála mechaniků měl možnost se podívat do čerstvě vzniklé automobilky Dacia, která vznikla v pustině kde předtím nebyla přivedená jen proto, že se v tomto kraji narodila manželka Nicolae Andruţă Ceauşescu. Z domorodců tam snad nemohli použít ani nohu, tak stejně drtivá většina zaměstnanců do práce dojížděla až z Bukurešti. Prý všichni chlastali a pak není divo, že na vůz který za komančů stál 72 000 Kčs byly servisní opravy v ceně 35 000 Kčs.

Dnes záležitost zcela nemožná. Naopak je udivující, že automobilka, která v podstatě zanikla se po převzetí Frantíků rozrostla do sesterských továren v Rusku, Maroku, Brazílii, Indii. V současností se staví v Iráků a určitě jsem ještě na nějakou další zapoměl.
V každém případě se nesmí zapomínat na Nissana, který v tomto vzestupu má lví podíl.