.:. AKDCZ .:. Autoklubdacia .:.

I. Československé fórum majitelů a příznivců vozů značky Dacia již od roku 2005
Právě je ned čer 04, 2023 8:48 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dacia Logan 1.4 problem nastartovat
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 10:52 am 
Uživatel
Uživatel

Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Zdravim,

cca pri 45 000KM som zacal mat problem so startovanim. Ked som dlhsie nejazdil (piatok som zaparkoval a v pondelok staroval) tak mi motor nechcel nastartovat hned, podarilo sa to na 2-3 krat pripadne na 5 alebo viac.. Startujem vzdy ako mi to bolo povedane ked zhasnu kontrolky, zaradeny neutral a rucna brzda.

Neurobilo to vsak vzdy. Bol som stym aj v servise kde hovorili ze to pripojili na PC ale ze je vsetko v poriadku. Sem tam to teda este spravilo, niekedy bol 2 tyzdne pokoj, tak som sa tomu moc nevenoval.

Pri 65 000 to zacalo robit uz aj hocikedy staci ak som stal 3 hodini na parkovisku alebo som po piatich minutach isiel startovat.. Pri 60 000KM boli menene svicky filtre olej, tak predpokladam ze tym to nebude kedze to robilo aj pred vymenov. V servise zase povedali ze vsetk je ok.

Momentalne mam 70 000KM a mam stym problem je to uplne nahodne ale horsie je ze niekedy uz nenastartuje ani na 10 krat..

Zatial vzdy pomohlo ked nechce startovat, zaradit jednotku potlacit auto o 15-30 cm a potom to chyti hed na prvy sup..

Jeden zmamy mi hovoril ze mal takyto problem s Feliciou ze ked nevedel nastartovat tak tak potlacil auto a potom to islo. Ze sa motor dostal do nejakeho mrtveho bodu alebo co.

Viete niekto teda poradit co by to moho sposobovat, pripadne co povedat v servise. Lebo urcite ked tam pridem tak to nastartuje hned..

Moze to robit aj imobilizer?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 11:15 am 
Administrátor
Administrátor

Poďakoval som: 2 krát
Typ auta: Logan 1.4 Arctica
MUze to byt snimac otacek klikoveho hridele. Vymena stoji cca 1500 kc.

Snimac nekdy funguje a nekdy ne. Kdyz zrovna nefunguje, tak nepreda ridici jednotce signal, ze starter toci a jednotka nezacne vstrikovat palivo.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 2:00 pm 
Dárce
Dárce

Typ auta: LODGY 1.5 CDI 79KW
hmmm taky mam neco podobneho zatim pomohlo kouzelne slovicko :lol: ale je pravda ze ted to zas nedela nevim jestli to mohlo byt treba benzinem ?? nebo zimou ?? po ranu nebo jeste teplotni cidlo ? jo jeto blba zavada :shock:

Naposledy upravil loganek dne úte kvě 13, 2008 8:58 pm, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 6:23 pm 
Dárce
Dárce

Nech si změřit startér, kolik bere proudu /napětí ?/ Stávalo se, že startér bral hodně a málo zbývalo na svíčky.
Tak nějak se to občas stávalo na jiných autech.
Čau Hujer.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 7:55 pm 
:?:

Naposledy upravil . dne pon dub 06, 2009 2:24 pm, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: Dacia Logan 1.4 problem nastartovat
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 8:36 pm 
Dárce
Dárce

Logan píše:
Jeden zmamy mi hovoril ze mal takyto problem s Feliciou ze ked nevedel nastartovat tak tak potlacil auto a potom to islo. Ze sa motor dostal do nejakeho mrtveho bodu alebo co.

Tenhle fenomén znám z techniky, kdy někdy stačí změnit polohu i pootočením nefunkčního předmětu. Nejosvědčenější je pootočení o 7-8° k severovýchodu. S autem se tak snadno nepootočí, tak místo toho zkus startovat z místa spolujezdce. Zdá se to sice na hlavu, ale uvidíš sám...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 10:10 pm 
Kecálek
Kecálek

Poďakovali my: 3 krát
Tenhle fenomén znám z techniky, kdy někdy stačí změnit polohu i pootočením nefunkčního předmětu. Nejosvědčenější je pootočení o 7-8° k severovýchodu. S autem se tak snadno nepootočí, tak místo toho zkus startovat z místa spolujezdce. Zdá se to sice na hlavu, ale uvidíš sám...

... no ty vole... :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2008 10:16 pm 
Psavec
Psavec

Typ auta: Fiat tipo 1.4
TO bude tím čerpadlem dělalo mi to něco podobného je to prý zpětný ventil včerpadle měněno vzáruce ,jinak cena s prací 10000kč :?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 15, 2008 9:00 am 
Všudebyl
Všudebyl

Poďakovali my: 4 krát
Typ auta: Logan sedan 1,2 16V
Prodejce vozu: AAA Auto
Oblíbený autoservis: Autocentrum Votice
Něco podobného jsem měl u formana, co jsem ho před půl rokem nahrazoval Loganem. Jenže u mne se to projevovalo opačně. Nastartovat za studena to šlo, ale po pár set metrech po mírném ohřátí to začalo haprovat, až to chcíplo a pak už to nastartovat nešlo. Spravoval jsem si to sám po konzultaci a příčiny mohly být 3: a) vadný snímač otáček, b) vadná cívka, c) nefunkční podávací čerpadlo benzinu do vstřikovací jednotky, (u formana bylo v nádrži, kde je u Logana vlastně nevím). Doporučovali mi vyměnit snímač otáček současně s cívkou, protože blbě fungující jedno prý ovlivňuje funkci druhého a naopak. Teprve potom, kdyby to dál nešlo mi doporučili výměnu čerpadla. Nakonec stačilo vyměnit ten snímač otáček s cívkou, celkem práce na 20 minut. Nevím jak u Logana, ale u Formana mě to stálo dobrých 2 700 kč.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 27, 2008 2:36 pm 
Uživatel
Uživatel

Je to divne. Za posledne 2 tyzdne co som sem pisal tak startuje normalne (asi sa zlaklo..). Len raz mi chytilo az na druhy krat.

Fakt neviem co stym, v servise zas povedia ze vsetko je OK.

Neviem, mohol to byt benzin alebo ma Dacia nejake samoopravne vlastnosti.. :lol:

Tankujem len na Slovnafte...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned lis 16, 2008 5:06 pm 
Dárce
Dárce

Mám najeto cca 31tisíc a podobný problém.Za studena starování bez problémů.Při zhasnutí motoru např. u přejezdu startuji 3-4krát.Dnes mi dokonce auto zdechlo za jízdy.Potom jsem ho opět normálně na po třetí nastartoval...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned lis 16, 2008 10:21 pm 
Psavec
Psavec

Typ auta: Logan 1.4
najazdenych cez 75000km a zacalo mi to asi mesiac dozadu tiez robit, zastudena, v mrazoch to moze stat cely den a nakopne to bez problemov, potom idem cca 50km z prace a nahodou niekde na par minut zastavim, potom mi to nechce nakopnut, tak na 3-5krat

stalo sa mi to sice len druhy raz :?

Předmět příspěvku: Oprava
PříspěvekNapsal: úte lis 18, 2008 1:32 pm 
Uživatel
Uživatel

llaureate píše:
najazdenych cez 75000km a zacalo mi to asi mesiac dozadu tiez robit, zastudena, v mrazoch to moze stat cely den a nakopne to bez problemov, potom idem cca 50km z prace a nahodou niekde na par minut zastavim, potom mi to nechce nakopnut, tak na 3-5krat

stalo sa mi to sice len druhy raz :?

Ja uz to mam OK, vymenili merac otacok a ide normalne.. 1500SK

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned lis 30, 2008 3:00 pm 
Dárce
Dárce

Tak už to mám taky v pořádku.Vyměněn snímač horní úvratě+kabel.Měněno týden pred koncem záruky. :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 04, 2009 11:30 am 
Uživatel
Uživatel

tak tuhle závadu zatím (naštěstí) nemám .... jen když je motor trochu zahřátý ( neví jestli má dát sytič nebo ne) tak to točí o něco déle a někdy tomu pomůžu přidáním plynu. Když už tady píšu tak se chci zeptat jestli někomu lítaji budíky za jízdy??? Už se mi několikrát stalo že při jízdě po dálnici stejnou rychlostí najednou oba budíky spadnou o 10-15 km a cca po 1.2 vteřinách skočej zpět .... záhada ale zatím to nějak neřešim ....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]